23 June 2008

Debati

Toni Milaqi "Debate" ( acrylic on canvas, 100x80 cm, 1998)

"Debati" eshte nje pune vertet e dashur per mua. Nje veper me karakteristikat e nje ekspresionizmi te abstraguar, por edhe nuanca komiks. I perket nje faze time pikturale ne te cilen veprat -per nga teknika e perdorur- nuk jane te pikturuara, por te gdhendura. Punet ne fjale, nuk jane te punuara me penel, por bojerat e hedhura -shpesh here ne menyre te rastesishme- mbi siperfaqen e telajos, jane gervishtur (kruajtur) me pas me brisqe dhe thika te ndryshme.
Ky cikel punimesh (i gdhendjes me brisk) zgjati afer nje vit, me te pakten dyzet krijime ne telajo, prej te cilave sot -fatkeqesisht- nuk ekzistojne as dhjete. Ne nje moment timin marrezie, i shkaterrova te gjitha duke lene vetem disa syresh prej tyre.

Tani me kalimin e viteve (plot dhjete vjet me pas), ndjej vertet nostalgji per ate faze timen qe u pervodh tutje ne kohe, e qe s'kthehet me.