22 June 2008

Realizmi Abstrakt

Toni Milaqi "The Asshole" (acrylic on paper, 85x65 cm, 2004)

Ndonese e konsideroj qendrimin tim prej piktori -pergjate viteve- si realist, ka faza te krijimtarise time kur heronjte nepermjet stilizimit i ndjej te thjeshtezohen dhe te marrin trajta abstrakte. Ka momente kur ne pikturat e mia forma abstragohet dhe perqasja e realitetit behet nen nje prizem -ne dukje- me ireal. Por edhe ne caste te tilla vazhdoj te perceptoj artin tim si realist dhe veten time si nje piktor aspak abstrakt. Edhe ne momentet e ketij perftimi me te thjeshtezuar, me pergjithesues, por edhe me formal te realitetit, ndjej se jam percues i filozofise dhe nocioneve realiste ne art.