12 July 2008

Peshperima te sterrta

Toni Milaqi "Dark Whispers" ( acrylic on canvas, 100x80 cm, 2001)

Kur te gjitha rruget jane te pakrye, kur shtepia qe ke strehuar endrrat e tua nuk te nxe me, kur te tere portat jane mberthyer prej shulash, e dritaret prej hekurash burgu, kur era e dekompozimit ka gelltitur gjithcka rreth teje dhe kalbezimi social, kulturor, etik e politik eshte e vetmja karakteristike ne lulezim te plote; kur diejt shuhen dhe kujat e frikshme te ujqerve gervishin naten, kur ndjen se ditet e tua avullojne diku brenda kazaneve te ferrit dhe se je teresisht i pa afte per te ndryshuar kete situate; kur veshet e tu vishen prej dhimbjeve ekzistenciale te unit pergjate rrugetimeve te tij ne kete bote...

atehere, do te deshiroje t'i dergoje nje leter -rekomande- me poste Zotit dhe pasi ta kesh puthur ne te dy faqet, ta shash njehere keqazi nga nena, nga motra e madhe dhe e vogel, nga soji dhe sorrollopi, nga ata qe i besuan dhe nga ata qe e kane pjelle...