26 June 2008

Mes Dehjes dhe Gjumit

Toni Milaqi "Between Drunk and Dreams" (acrylic on canvas, 120x90 cm, 2007)

Diku mes dehjes dhe gjumit pluskonte frymemarrja jote. Dhe perqarkeshin aty bri teje te gjithe planetet e njohur dhe te panjohur. Dhe njerezit e kuq te Marsit. Aty edhe uturima rrengjethese uraganesh te inatosur, edhe peshperitje lozonjare fladesh pranverore. Edhe kristaliteti i bluse qiellore, edhe padepertushmeria e mjergullave me te thella.

Ashtu sic te pashe te lakuriqte, te ikur, te kredhur ne nje pergjumje dionisiake, sec ndjeva nevojen te kthehesha ne nje puhize te kalter, te perkedhelja butesisht cdo qelize te trupit tend, dhe te te shtrengoja fort ne gji ...