01 July 2008

Burri me Mjeker ne nje Dite me Re

Toni Milaqi "Man with beard in a cloudy day" (acrylic on canvas and mixed technique, 100x80 cm, 2002)

Nje tjeter perqasje -kubiste- e trajtimit te portretit eshte edhe ajo e "Burrit me Mjeker" , veper e vitit 2002. Thyerja koloristike e hapesirave vizuale, si edhe loja e ngjyrave brenda kuadratit te telajos -me qellim analizen, por dhe pasurine emocionale te shprehjes- ishte nje nga objektet e punes mbi te cilin fokusova.

Ndonese ne fazen e pare te krijimit kjo pune nisi dhunshem, permes nje vizatimi agresiv dhe pikenisjesh tematike te bazuara mbi te rastesishmen, konkludimi ishte disi i ndryshem. Loja koloristike dhe procesi sendertues i shperndarjes se ngjyrave ne siperfaqen e vizatuar, u mbrujt nga nje sens naiv dhe tejet i shpenguar, ne kundershti te plote me fillesat e vepres.

Ne kete pikture jane perdorur edhe elemente te jashtme, ne formen e kolazhit. Pambuku i mjekres eshte nje i tille ...