14 July 2008

Diteve Gri

Toni Milaqi "Man, woman, knife" (acrylic on canvas and mixed technique, 120x90 cm, 2002)

Ka momente ne jeten e cdo njeriu kur ngjyrat zveniten, tkurren, humbasin shkelqimin dhe buisjen e marre, na braktisin. Dhe ndonese dielli vazhdon te jete i ngecur diku ne qiell, ai as ndricon e as ngroh. Ka caste kur realiteti humbet pluralizmin e ngjyrave, e shnderrohet ne nje monokromi mortore boje hiri. Ka periudha ne jeten tone, ne te cilat syte pluskojne nen diktatin e pameshirshem te diteve-gri ...

Jane tmerresisht te veshtira ato momente tek kupton verberine tende te pjeseshme; i pamate boshlleku shpirteror tek provon limitet e qenies; e pafundme etja, apo nevoja per te rindjere harlisjen marramendese te gjithesise se ngjyrave...