07 April 2008

Duke Shurruar Qiejt , Perkrah Kuajve te Jannis Kounellis

Toni Milaqi "Fucking In the Edi Rama's Town" (acrylic on canvas and mixed technique, 90x120 cm, 2007)

Artistet ushqehen me endrra te lashta.

Te vjellurat e shpirtit, gjithnje ndjekin orgjite e ndjenjave dhe dehjet e unit.

Ne kemben e prere te nje plaku sakat, kishin ngjizur rroten e nje treni.

Korba te sterrte, te perzishem, mbi livadhe te gjelbert luledele-mbarsura.

Nga nevoja per ti dhene forme asaj qe dua te them, jam i afte te sjell nje re brenda nje koteci.

Toni Milaqi "Fucking a bitch" -II- (acrylic on canvas, mixed technique, 90x120 cm, 2003)

Ajer, i tejmbushur me cifla te kristalta -vezulluese, therese- xhamash te thyer.

Ardhmeria nuk eshte kurre e ardhme, ardhmeria permban gjithnje melankoline e se shkuares.

Lule gojeujku, gelltisin ngeshem aroma manjolash.

Cfare trishtimi ky tren dhe keto biseda! E vetmja gje qe do te duhej tani: nje shishe vere e kuqe dhe dy femra; nje blu, nje viole.

Kerkoj gjithnje tek germadhat (e ndjenjes dhe te formes), historine e cunguar.