22 May 2008

Duke pritur Barbaret

Toni Milaqi "Waiting for the Barbarians " (acrylic on canvas, 120x90 cm, 2008)

Tamburlet e trishta oshëtijnë.
Këngët tona, se di pse janë veshur me kaq pasiguri!
Qiejt -tashmë të vranët- u mbushën me aeroplanët e tyre -bombardues.
Tingujt e fyejve tanë, shpeshherë ndërpritet prej uturimave agresore të "shpendëve prej hekuri".
Dallëndyshet u struken nëpër foleza.
Pemët pushuan së marri frymë.
Në këtë muzg që po afron, afshi i lakuriqësisë së trupave, kacafytet egërsisht me ftohtësinë e atyre hekurishteve fluturuese.
Dhe ne thjesht këndojmë dhe presim...

Tiziano Vecellio "Concerto campestre" (oil on canvas, 110x138 cm, 1508-1509)