05 May 2008

Epitafe

Toni Milaqi "Perfect love" (acrylic on canvas, 100x80 cm, 1999)

EPITAFE

Fu. 1
Fu. 1 u dashurua me renë e largët dhe kodrën,
Megjithatë ai vdiq nga alkoli.

Li Po.

Dhe Li Po vdiq i dehur
Ai u përpoq të përqafonte hënën
Në Lumin e Verdhë.

Ezra Pound
(Përktheu: Rudolf Marku)

Toni Milaqi "Fucking a Bitch" -I- (acrylic on canvas and mixed technique, 90x120 cm, 2003)

EPITAF PER NJE POET

Deshi të këndonte, të këndonte
që të harronte
jetën e tij të vërtetë prej gënjeshtrash
dhe të kujtonte
jetën e tij të gënjeshtër prej të vërtetash.

Octavio Paz
(Përktheu: Mira Meksi)

Toni Milaqi "Puttana" (acrylic on canvas, 120x90 cm, 2007)