13 June 2008

Gjumi

Toni Milaqi "Black guardians" (acrylic on canvas, 120x90 cm, 2008)

Kur disa flejne, te tjere rrine zgjuar. Qenie qe kontrollojne jeten tone, endrrat, deshirat, emocionet dhe shpresat. Kontrollojne frymemarrjen, tensionin e ulet dhe te larte, rrahjet e pulsit.

Shume pak gjera mund te besh ashtu i fjetur, mes endrrash te inskenuara prej vullnetesh te mbrapshta dhe deshirash te vrara qysh ne djep. Procesi i zgjimit - i cili mund te ishte nje zgjidhje- fatkeqesisht eshte nje nocion i ndaluar ne fjalorin e imazheve ku pluskojne qeniet tona. Erresira eshte e thelle, gjumi i rende dhe nata e pafundme ...