20 June 2008

Puthja

Toni Milaqi "French Kiss" ( acrylic on canvas, 100x80 cm, 1999)

Të lagështa gjuhët u prekën qiejve. Dhe u shkundën gjithë habi nga gjumi macet. Dhe ndërprenë hingëllimat kuajt. U ndriçuan pemët, dhe u çelën lulet. U zvogëluan shtëpitë e gurta si të zëna në faj, të pa afta për të nxënë bubullimat e zemrave dhe djegien përvëluese të trupave . U fik dielli dhe u ndezën yjet. U parfumosën retë, dhe zogjtë të dehur ia nisën këngëve...

Pastaj, pastaj që të dy u zgjuan...