30 August 2008

Ishulli i Endrrave

"The Island of Dreams, Eretria, Greece" (photo by Toni Milaqi, 2009)

Nga datat 17 gusht - 31 gusht 2008 isha pjesemarres ne programin e rezidencave : "Open Art Residency 2008" , i cili u organizua ne "The Island of Dreams", Eretria (Greece). Behet fjale per nje Program Rezidencash me artiste nga e gjithe bota, te cilet pas nje faze konkuruese u ftuan te qendrojne, por edhe te krijojne ne ambientet gjithe gjelberim te "Ishullit te Endrrave" .

"The Island of Dreams, Eretria, Greece" (photo by Toni Milaqi, 2009)

Galeria e mirenjohur greke, por edhe Levizja Vizuale me te njejtin emer Cheapart (me mjaft aktivitete ne fushen e arteve pamore), shoqeria turistike Rest Club (e cila investoi kete nisme), si edhe kuratoret Charalambos Dermatis (kurator, artist, drejtues teknik i ketij aktiviteti) dhe Georg Georgakopoulos (kurator, artist, drejtues i Cheapart), ishin ata qe bene te mundur kete takim vizual ndermjet 90 artisteve nga e tere bota.

"The Island of Dreams, Eretria, Greece" (photo by Toni Milaqi, 2009)

Perzgjedhja e konkurenteve u krye prej nje jurie te perbere nga artiste, perfaqesues galerish, si edhe te konsulente te firmes turistike Rest Club, ne saje te linjes konceptuale - Project-it qe vete kandidatet kishin parashtruar per konkurim.

"The Island of Dreams, Eretria, Greece" (photo by Toni Milaqi, 2009)

Pervoja ime personale, ishte mjaft e mire. Veprat e krijuara, si edhe mbi projektin tim ne kete Rezidence, mund t'i gjeni ketu.

"The Island of Dreams, Eretria, Greece" (photo by Toni Milaqi, 2009)

"The Island of Dreams, Eretria, Greece" (photo by Toni Milaqi, 2009)

"The Island of Dreams, Eretria, Greece" (photo by Toni Milaqi, 2009)