06 September 2008

Dreams' Island (I)

Toni Milaqi "Dreams' Island" (acrylic on canvas, 120x90 cm, 2008)

(vijon nga ketu )

Ne lidhje me Rezidencen tek "Ishulli i Endrrave" Project-i im konceptual ishte i thjeshte:

"1. Studimi i hapesirave dhe i ambienteve pjeseperberese te "Ishullit"; 2. Vezhgimi dhe analiza e raporteve te banoreve te tij me ambientin rrethues."

Dhe meqe "Ishulli" i Eretrias eshte nje zone private turistike, banoret e tij jane pushues te ngeshem te cilet shijojne plazhet, si edhe ambientet e gjelbra te ishullit, duke mbartur me vete edhe karakteristikat dalluese te pushuesve -kudo qofshin ata.

Tre punet e mia bazohen ne vezhgimin e raportit te pushuesve, me ate te ambientit specifik; jane variacione mbi nje teme, duke i meshuar me teper analizes estetike, si edhe stilistike te cdonjeres prej veprave ne fjale.

(vijon ketu )