30 December 2008

Pema e Vitit te Ri

Toni Milaqi "Decorating the Christmas Tree" (acrylic on canvas, 120x90 cm, 2002)

Ne nje nate me hene te plote, e stolisem edhe pemen e vitit te ri; me gjithfare loderzash dhe topash shumengjyresh; i mbushem edhe degezat e saj me llampa te panumerta; i vume ne maje edhe yllin vezullues; dhe kenge krishtlindjesh degjohen ne sfond ...

Dhe megjithese i beme te tera keto, s'arrijme te kuptojme nga ku burojne te trishtet e pafajshem te pemes ngjyraplot ...